Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pražský RallySprint 2011

o Navštíveno 1558x o
o 03.12.2011, 19:49 | Crimson
Nějaká ta fotka: [ Link ]

Oficiální výsledky: [ Link ]

foto k příspěvku  od Crimson

o 03.12.2011, 20:28 | Rustapha-659
Moc pěkný fotečky,škoda že jich není víc :) jinak moje Chuchelský postřehy:byl jsem se mrknout v Chuchli (Karlík-Roblín jsem bohužel nestih)a už vím,že tam příště(dostih.závodiště) nepůjdu..organizačně to dle mne nezvládli,lidi(nejen lidi-vrcholem byl nějaký závodník,co zastavil na příjezdu,vysoukal se z rámu a ptal se přicházejících lidí kudy má jet na závodiště)nevěděli kam a kudy mají jít(chyběly orientační cedule/šipky),takže se masa lidí celkem zmateně vždycky někam nasádlila a vzápětí se otočila zpátky,jelikož někde bylo zavřený schodiště,příp cesta/chodba a nebo naopak nečekaně VIP salónek.Když jsem se konečně vymotal nějakým poloobytným traktem a soustavou schodišť a pořád hledal,kde bych si mohl koupit vstupenku,zjistil jsem že už "vevnitř jsem",jelikož se předemnou objevila nějaká vstupní brána a v ní stáli "pořadatelé" v zelených vestách,co pouštěli diváky dovnitř..ovšem zády ke mně :oD (asi jediný světlý moment kromě počasí)...na PRallysprint jezdím od roku 1995 tuším a tohle mě prostě vrcholně zklamalo..Už aby byl další ročník zase zpátky tam,kde byl vždycky. :o) Howgh!
o 03.12.2011, 20:43 | Mr.Scully
Crimson - kvalita sice pěkná, ale kde je nějakej nápad? :-) Rybí oko s bleskem, detail točícího se kola, cokoliv :-) Takhle je to spíš jako seznam aut.
o 03.12.2011, 20:46 | Crimson
Fotek bylo 300 ale někdy méně je více, také chodím už leta, dříve na Ořech, poslední roky už jen Strahov, je tam víc zážitků, na těch RZtách za Prahou se celkem nic neděje, stejně jako dnes, obzvlášť když je mokro nebo sníh..
o 03.12.2011, 20:52 | Crimson
Mr.Scully: z 50m z pole, blíž tě nepustěj, toho moc nevymyslíš, a navíc ráno v 8h. kdy byla ještě tma,
tohle už je 2.RZta a díky bohu, že to občas vysvitlo..
Prolítne kolem tebe v dálce 30aut a jedeš dom.. :-)
o 03.12.2011, 21:00 | Mr.Scully
Ajo, tak to jsem o moc nepřišel. To chce asi fotopas na nějaký zajímavější fotky. Rallye jsem ještě nefotil. Přemýšlím o koupi rybího oka, abych trochu oživil nějaký záběry.
o 03.12.2011, 21:01 | mr.brain | Upraveno: 2011-12-03 21:03:22
Tuto akci si nechávám pravidelně ujít, pravidelně o nic nepřicházím a raději si objedu pár rallysprintů a rally :)

foto k příspěvku  od mr.brain

o 04.12.2011, 10:00 | Ghofig
rybina na rally?:) pokud nemas sanci se dostat k autum na par metru, tak to nic moc nebude...
o 04.12.2011, 10:56 | Mr.Scully
Ghofig - rybina obecně :-) Inspiruje mě Martin Kozák, některý sportovní fotky má fakt výjimečný.
o 04.12.2011, 11:06 | Crimson | Upraveno: 2011-12-04 11:09:51
ono vůbec je to prekerka, najít místo, aby:

- auta byla v násvitu, tzn.zády ke slunci,
- byls na vyvýšeném místě a bral je jakoby trochu shora,
- aby za autem nebyly postavy ani jiné rušivé věci,
- aby to mělo dynamiku, musí k tobě trochu mazat,
- zároveň se nesmíš vystavit nebezpečí
- v náhledu zlikvidovat větve, keře, trávu

takže toto vše znamená naštudovat předem mapy,
přijet o hodinu dřív, a jak kokot tam naběhat kilometry po polích a vymýšlet záběr..

to nemluvě, že ve finále máš zataženo, takže ISO 800,
clona f/4 , ostrý máš pouze 2metry na silnici do kterých se musíš trefit,
AI servo nefunguje 100% takže ostříš na prasklinu v asfaltu
a čekáš až ti do toho ve 160km/h vlítne !
je to prostě masakr :-)

PS: na téhle fotce vidíš přesně tu hloubku ostrosti [ Link ]

o 04.12.2011, 11:23 | Mr.Scully
AI servo funguje spíš tak, že se musí ostřit malinko dopředu :-) No je to i otázka nastavení, v 7D je to pro mě i po těch letech pořád trochu záhada :-)

Paradoxní pro mě je, že AI servo kolikrát funguje i při jiném režimu než "sledování". Např. na házené chci někdy jen tak zamířit do klubka hráčů a vyfotit střelce branky... AI servo daleko lépe zaostří (prostě jako kdyby vědělo, že chci fotit pohybující se objekt - tak i když středovým bodem omylem trefím diváky v pozadí, tak AI servo to přenastaví na ty hráče).
o 04.12.2011, 11:38 | Crimson
Já zkoušel pár aut na AI a nevyšlo ani jedno, všechno mazance, tak jsem to pak přepnul na tu střední hodnotu.. to bylo celkem OK

i tak na Rally potřebuješ eLkový rychlý skla,
já to práskal na 8snímků/s jenže to auto za tu sekundu ujede 44m takže jak telák rychle nereaguje, nemáš šanci
o 04.12.2011, 12:17 | Ghofig
Mr.Scully: ja vim, ze to bylo mysleno nejak takto :)
Jen jsem se trochu zamyslel, jak by se asi fotilo rally, kdyz bych musel byt metr od auta :)

Jinak o rybine taky premyslim. Mam tak nejak vyhlidnutej Samyang nebo neco takoveho. AF rybina stoji nesmysl. Ale porad se k tomu nejak nemuzu rozhodnout. Mam Sigmu 10-20 a pripada mi porad, ze ten rozdil az tak velkej nebude. Akorat to bude soudek...
o 04.12.2011, 13:16 | Mr.Scully
Ghofig - podle mě jednoznačně Samyang 8mm, jiná volba za ty peníze ani není (leda starej těžkej Peleng). Teď mi zrovna jeden Samyang těsně utekl za čtyřku.

Tam spíš jde o ten efekt soudkovitosti, jinak samozřejmě do 10mm se toho vejde taky dost :-) Ale jako je možný, že to budu mít měsíc a přestane mě to bavit. Objektivů už jsem vystřídal fůru :-) Stejně jako mě přestalo bavit třeba makro.

Nakonec beztak skončím s kombinací 1Dmk4 + 70-200/2.8L IS II a vystačím si s tím :-)
o 04.12.2011, 13:39 | Crimson
panáček je skromnej :-)) ) )
o 04.12.2011, 14:03 | Ghofig
taky si rikam :D
no ja dokoncim azrizovani bytu a az zbydou prachy, tak po tom samyangu asi taky sahnu. minimalne to zkusim :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3338 sekund.